Τεχνική υποστήριξη / Μηχανογράφηση

Τεχνική υποστήριξη / Μηχανογράφηση

Τεχνική υποστήριξη / μηχανογράφηση και πρωτοποριακές υπηρεσίες τεχνολογίας υψηλής ποιότητας σε εταιρείες και ιδιώτες

Αναλαμβάνουμε νέες / υπάρχουσες εγκαταστάσεις / τεχνική υποστήριξη από το επίπεδο της δομημένης καλωδίωσης έως την παράδοση μιας ολοκληρωμένης επιχείρησης πλήρως λειτουργικής εσωτερικά (intranet) αλλά και διαδικτυακά (internet).

Επίσκεψη τεχνικού, Τεχνική υποστήριξη serviceTag

Οι τεχνικοί της serviceTag είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να επισκεφθούν το χώρο σας και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζετε με το hardware ή το software της εταιρείας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας και οι τεχνικοί μας θα βρεθούν στην έδρα της εταιρείας σας ή στην κατοικία σας το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που μετά την επίσκεψη τεχνικού, το πρόβλημα απαιτεί τη μεταφορά της συσκευής στο εργαστήριο της serviceTag για την επίλυσή του, οι τεχνικοί μας θα σας ενημερώσουν σχετικά και θα αναλάβουμε τη μεταφορά και επιστροφή της στο χώρο σας.

Συμβόλαια συντήρησης

Ας δούμε  πρώτα τι είναι συμβόλαιο συντήρησης και γιατί το χρειαζόσαστε:

Συμβόλαιο συντήρησης ή σύμβολο τεχνικής υποστήριξης είναι μία «δέσμευση» της εταιρείας που παρέχει το συμβόλαιο συντήρησης προς εσάς. Η δέσμευση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα ανάλογα με τον τύπο του συμβολαίου:

 • Τακτικούς ελέγχους στο μηχανογραφικό σας εξοπλισμό
 • Άμεση απόκριση σε περίπτωση προβλήματος ( είτε με επίσκεψη τεχνικού είτε με remote support )
 • Αναφορές χρήσης
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Αναβαθμίσεις
 • κ.α

Σήμερα όλες οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μηχανογραφικό εξοπλισμό και στηρίζουν πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς τους σε αυτόν. Χρειάζεστε ένα συμβόλαιο συντήρησης το οποίο θα σας κάνει να νιώθετε ότι υπάρχει πάντα στο πλευρό σας μια εταιρεία ικανή να λύσει άμεσα όποιες ανάγκες προκύπτουν.

H serviceTag παρέχει πάντα το σωστό συμβόλαιο συντήρησης ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της εταιρείας σας.

Μετά από την καταγραφή και αξιολόγηση του εξοπλισμού σας, της δομημένης καλωδίωσης, των συσκευών και των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε, θα σας προτείνουμε το συμβόλαιο συντήρησης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, χωρίς περιττές υπηρεσίες και κρυφά κόστη.

Με τον τρόπο αυτό, θα σας είναι ξεκάθαρο από την έναρξη της συνεργασίας μας, το τι ακριβώς σας προσφέρουμε και με ποιο κόστος. Γεγονός που θα διευκολύνει τον οικονομικό προγραμματισμό της επιχείρησής σας. Παράλληλα θα διευκολύνει τον προγραμματισμό των απαραίτητων περιοδικών εργασιών για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων σας.

Δομημένη καλωδίωση

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο για την εύρυθμη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων μιας εταιρείας υπεύθυνο είναι ένα και μόνο πράγμα. Η δομημένη καλωδίωση.

Στη serviceTag αναλαμβάνουμε πλήρως το έργο της δομημένης καλωδίωσης του χώρου σας. Είτε πρόκειται για τη βελτίωση μετακόμιση την αναβάθμιση υπάρχοντος δικτύου, είτε για νέα εγκατάσταση από το μηδέν. Χρησιμοποιώντας εξουσιοδοτημένα και πλήρως καταρτισμένα συνεργεία προσπαθούμε να παραδίδουμε πάντα έργα δομημένης καλωδίωσης. Σας παραδίδουμε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση ηλεκτρολογικού και τηλεφωνικού δικτύου, καθώς και δικτύου δεδομένων, έτοιμη να υποδεχθεί και να υποστηρίξει όλες τις συσκευές σας.

Με τη μέθοδο της συνέντευξης και αυτοψίας στο χώρο, καταγράφουμε τα δεδομένα και τις ανάγκες σας και προχωρούμε σε μέλετη και πρόταση της ιδανικής λύσης. Κάθε ενέργειά μας στο χώρο σας θα είναι από πριν καταγεγραμμένη και θα την έχετε αποδεχθεί. Η serviceTag δεσμεύεται για την τήρηση των συμφωνηθέντων τόσο από πλευράς ποιότητας υλικών και εργασιών, όσο και από πλευράς χρονοδιαγράμματος. Ανά πάσα στιγμή έχετε πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο του έργου και με την ολοκλήρωσή του, γνωρίζετε ακριβώς τι παραλαμβάνετε.

Διαδικτυακή ασφάλεια

Στην serviceTag λειτουργούμε με γνώμονα την διαδικτυακή ασφάλεια σας. Πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση Firewall σε μία εταιρεία είναι απαραίτητη, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές και εργασίες της αγοράς πραγματοποιούνται πλέον μέσω ή με τη βοήθεια του διαδικτύου. Ωστόσο, το Firewall δε χρησιμοποιείται μόνο για την προστασία και την διαδικτυακή ασφάλεια ή την ασφάλεια των επικοινωνιών στο internet αλλά παίζει και το ρόλο του δρομολογητή, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για την επιχείρηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

 • ασφαλής απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλες τις συσκευές και τα προγράμματα της εταιρείας,
 • ιστορικό και στατιστικά κινήσεων όλων των χρηστών,
 • οριοθέτηση της χρήσης του διαδικτύου ανά χρήστη, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε θέσης εργασίας,
 • failover: ενεργοποίηση backup σύνδεσης στο internet ώστε να μην διακόπτεται ουσιαστικά ποτέ η επικοινωνία των χρηστών με το διαδίκτυο,
 • multiwan: διανομή πολλαπλών συνδέσεων internet σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών ή ενοποίηση πολλαπλών συνδέσεων internet σε μία.

Ανάλογα με τη δομή και τις απαιτήσεις σας, θα σας προτείνουμε την ιδανική και οικονομικότερη λύση, προκειμένου να αποκτήσετε τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα ενός Firewall.

Servers

Στην serviceTag έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε όλων των ειδών τις σύγχρονες εγκατάστασεις servers, τόσο από πλευράς software, όσο και από πλευράς hardware. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Windows servers

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών χρησιμοποιούν Windows servers. Πρόκειται για υπολογιστές με εγκατεστημένο Microsoft Windows server λειτουργικό το οποίο παρέχει λύσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις του μεγαλύτερου μέρους των εφαρμογών που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης, είναι υπεύθυνοι να διαχειρίζονται και να παρέχουν υπηρεσίες στα τερματικά μιας εταιρείας και κατ’ επέκταση στους χρήστες της.

Unix servers

Σε ειδικές περιπτώσεις, κάποιες εταιρείες επιλέγουν να χρησιμοποιούν Unix ή Unix based servers. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση εφαρμογής Unix server είναι όταν οι ανάγκες των εφαρμογών που χρησιμοποιεί η επιχείρηση δεν είναι Windows server, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν σημαντική μείωση κόστους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαθιστώντας Unix server, με πολύ μικρότερο κόστος, επιτυγχάνεται η απόκτηση ενός πάρα πολύ αξιόπιστου λειτουργικού. Άλλη μια περίπτωση είναι όταν κάποιες ειδικές εφαρμογές απαιτούν την ύπαρξη Unix server (π.χ. Asterisk).

Virtualization

Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στις σημερινές, σύγχρονες επιχειρήσεις. Tι είναι; Μια επιχείρηση θα μπορούσε να λειτουργεί με πολλά κεντρικά προγράμματα εγκατεστημένα σε ξεχωριστούς server, με πολλά μειονεκτήματα όπως μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, υψηλό κόστος συντήρησης και αυξημένες απαιτήσεις backup. Με την τεχνική του Virtualization ενοποιούμε / συγχωνεύουμε πολλούς server σε έναν. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της τεχνικής Virtualization είναι η απλούστευση του backup των δεδομένων σας και άρα η ασφαλέστερη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Backup Servers
Ένα από τα σπουδαιότερα θέματα στη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι η ασφάλεια των δεδομένων της. Οι απαιτήσεις κάθε επιχείρησης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα ποικίλουν και μπορεί να είναι από πολύ απλές έως ιδιαίτερα σύνθετες και δαπανηρές. Ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε το κατάλληλο πλάνο backup, συνδυάζοντας την απόλυτη διασφάλιση των αρχείων σας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη ( REMOTE SUPPORT )

Τα τελευταία χρόνια η απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη ( REMOTE SUPPORT ) και επίλυση προβλημάτων ολοένα και κερδίζει έδαφος, καθώς αποτελεί μια αισθητά οικονομικότερη λύση σε σχέση με την επίσκεψη και φυσική παρουσία τεχνικού στο χώρο σας.

Η serviceTag παρέχει διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών για απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη με χρέωση μόνο εφόσον το πρόβλημα επιλυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, οι τεχνικοί μας θα είναι στο χώρο σας στο συντομότερο δυνατό χρόνο από την υποβολή σχετικού αιτήματος από εσάς.

Τα τελευταία χρόνια η απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη ( REMOTE SUPPORT ) και επίλυση προβλημάτων ολοένα και κερδίζει έδαφος, καθώς αποτελεί μια αισθητά οικονομικότερη λύση σε σχέση με την επίσκεψη και φυσική παρουσία τεχνικού στο χώρο σας.

Έτσι λοιπόν για να αποφευχθεί o χρόνος αναμονής επιδιόρθωσης της βλάβης που έχει παρουσιαστεί η serviceTag  σας παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης.

Η serviceTag παρέχει διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών για απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη με χρέωση μόνο εφόσον το πρόβλημα επιλυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, οι τεχνικοί μας θα είναι στο χώρο σας στο συντομότερο δυνατό χρόνο από την υποβολή σχετικού αιτήματος από εσάς.

Υπηρεσίες Cloud

Οι υπηρεσίες Cloud ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν το μέλλον κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Πλήθος λειτουργιών που στο παρελθόν χρειάζονταν χρόνο, χώρο και πολλά χρήματα για να υλοποιηθούν πλέον είναι διαθέσιμες στο κινητό, στο tablet, στο laptop σας.

Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Cloud όλο και συχνότερα δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία σας στο γραφείο, καθώς μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε μεγάλο μέρος των λειτουργιών της επιχείρησής σας απομακρυσμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλληλογραφία σας, την οποία μπορείτε πλέον να διεκπεραιώνετε από το κινητό ή από το tablet σας. Όλο το ιστορικό παραμένει διαθέσιμο σ’ ένα «σύννεφο» το Cloud, στο οποίο έχετε πρόσβαση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

Οι υπηρεσίες Cloud εφαρμόζονται ιδανικά αναβαθμίζοντας τη λειτουργία της επιχείρησής σας και σε άλλους τομείς όπως η τήρηση των ηλεκτρονικών αρχείων σας (file server), το τηλεφωνικό σας κέντρο κ.α., ισχυροποιώντας τη θέση της στην αγορά.

Στη serviceTag παρακολουθούμε, αξιολογούμε και εφαρμόζουμε κάθε καινοτομία που διευκολύνει τη σύγχρονη επιχείρηση. Συζητώντας μαζί σας και αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας σας, προσδιορίζουμε ακριβώς τα αδύνατα σημεία στα οποία χρειάζεται να παρέμβουμε και να δώσουμε την καλύτερη λύση.

Mετά την ολοκλήρωση του έργου

Η πολυετής πείρα μας στο χώρο της πληροφορικής και συγκεκριμένα στην τεχνική υποστήριξη εταιρειών, μας έχει διδάξει πολλά. Γνωρίζουε ότι η σημαντικότερη παροχή υπηρεσίας σε μια εταιρεία πελάτη είναι η παροχή υποστήριξης μετά την ολοκλήρωση του έργου που μας ανατέθηκε.

Για το λόγο αυτό οι προγραμματιστές της εταιρείας μας, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην τεχνική υποστήριξη των πελατών μας. Έτσι αναπτύσσουν και εξελίσσοουν νέους τρόπους επικοινωνίας κι επίλυσης προβλημάτων καθώς και αρχειοθέτησης εργασιών. Η κατοχή της σωστής λύσης πληροφορικής για την επιχείρησή σας είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Όλες οι εργασίες που πραγματοποιούνται στην εταιρεία σας απο εμάς αρχειοθετούνται, και σας παραδίδονται μέσω του serviceTag – myBook. Με το myBook οι πελάτες μας μπορούν να μας ενημερώνουν για πιθανά προβλήματα, ερωτήσεις και προτάσεις τους.

Παράλληλα, έχουν πρόσβαση σε μία γνωσιακή βάση που αφορά την εταιρεία τους και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό τους. Ονόματα χρηστών, ιστοσελίδες, τη δομή της καλωδίωσης, το τηλεφωνικό κέντρο καθώς και σε όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες τους.