ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ VOIP

Ζητήστε προσφορά

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ VOIP ΑΠΟ ΤΗ SERVICETAG

Γιατί τηλεφωνικά κέντρα VoIP;

Τηλεφωνικά κέντρα VoIP γιατί χρησιμοποιούν το υπάρχον δίκτυο (LAN) σας, έχουν το χαμηλότερο κόστος συντήρησης και επέκτασης, είναι εύκολα παραμετροποιήσιμα, δε χρειάζονται προγραμματισμό όταν μετακινείτε συσκευές σε διαφορετική θέση, παρέχουν φιλικό περιβάλλον διαχείρισης και άλλα πολλά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να υπερέχουν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τηλεφωνικά κέντρα.

Οι τεχνικοί της serviceTag είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP (Voice over IP) στην Ελλάδα και διαθέτουν περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στην εφαρμογή και χρήση τους σε μικρές και μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις.

serviceTag: Η #1 επιλογή για τηλεφωνικά κέντρα VoIP

Τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP (Asterisk ) προσφέρουν άπειρες δυνατότητες σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τα συμβατικά κέντρα. Ειδικός σύμβουλος της serviceTag θα συζητήσει μαζί σας και θα αναλύσει τις ανάγκες της επιχείρησής σας με γνόμωνα το παρόν αλλά και το μέλλον της.

Έτσι, θα διαμορφώσουμε για εσάς την ιδανική λύση VoIP τηλεφωνικού κέντρου, εάν και μόνο πραγματικά σας ταιριάζει, καθώς η εμπειρία μας μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε custom εφαρμογές, ώστε να καλύψουμε 100% τις απαιτήσεις σας.

Η serviceTag αναλαμβάνει κάθε στάδιο του έργου, από το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό, έως την εκπαίδευση του προσωπικού και την τεχνική υποστήριξή σας, προκειμένου το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας σας να λειτουργεί απρόσκοπτα και να διασφαλίζεται έτσι η άμεση και συνεχής επικοινωνία με τους πολύτιμους συνεργάτες σας.

Τέλος, ακόμα και αν ήδη διαθέτετε τηλεφωνικό κέντρο VoIP (Asterisk) και αναζητάτε συνεργάτη για να αναθέσετε τη συντήρηση ή την αναβάθμισή του, μπορούμε να το αναλάβουμε. Θα επισκεφθούμε το χώρο σας και θα πραγματοποιήσουμε πλήρη αυτοψία και καταγραφή αναγκών, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Δείτε τα πλεονεκτήματα

Πολλαπλές εταιρείες

Διαχείριση πολλαπλών εταιρειών (π.χ. δύο εταιρείες συστεγασμένες)

Προηγμένος Τηλεφωνητής

Τηλεφωνητής ανά εσωτερική γραμμή με δυνατότητα ειδοποίησης μέσω email

Πλήρες ιστορικό

Ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων (ηχογράφηση συνομιλίας, καταγραφή τηλεφωνικών αριθμών, ημερομηνίας, ώρας, διάρκειας, κ.α)

Δωρεάν υπηρεσίες

Σε αντίθεση με τα τηλεφωνικά κέντρα της αγοράς, στα τηλεφωνικά κέντρα VoIP που εγκαθιστούμε, καμία σχεδόν υπηρεσία, δεν απαιτεί προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού ή αδειών χρήσης.

Reports

Ανάλυση κλήσεων ανά εσωτερική γραμμή με γραφήματα και στατιστικά στοιχεία.

Προσβασιμότητα

Καθορισμός δικαιωμάτων με δυνατότητες Φραγής εισερχομένων & εξερχομένων κλήσεων ανά εσωτερική γραμμή κι άλλα πολλά

Τηλεδιάσκεψη

Προηγούμενη τηλεδιάσκεψη με δυνατότητα προγραμματισμού για απεριόριστους χρήστες εντός και εκτός της εταιρείας σας

Advanced fax

Aποστολή και λήψη FAX μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μέσω email

Monitoring

Ζωντανή ακρόαση κλήσεων και δυνατότητα παρέμβασης (spy and whisper), άπομακρυσμένη διαχείριση κλήσεων και μηνυμάτων εσωτερικής γραμμής

Διασύνδεση

Απεριόριστες εσωτερικές γραμμές, απεριόριστες εξωτερικές γραμμές (isdn-bri/pri, pstn, sip)

Πολυδιάστατο IVR

Μηνύματα υποδοχής και διανομής εξωτερικών κλήσεων (IVR) χωρίς περιορισμούς επιπέδων

Day Night

Δυνατότητα αυτόματης Day / Night λειτουργίας και Holiday Mode

Soft Integration

Διασύνδεση με λογισμικά εμπορικής διαχείρισης ή άλλα λογισμικά

Click 2 Call

Δυνατότητα εξωτερικής κλήσης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (click to call / integration)

Video Calls

Υποστήριξη video συσκευών

Pin Sets

Δυνατότητα επιλεκτικών κλήσεων πχ κινητά – υπεραστικά με τη χρήση κωδικού (PinSets)

Remote

Απομακρυσμένη χρήση του τηλεφωνικού κέντρου μέσω Callback ή VPN ή άλλων cloud υπηρεσιών

IM

Άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων εσωτερικών χρηστών με καταγραφή ιστορικού

Ασύρματες συσκευές

Υποστήριξη σταθερών συσκευών οι οποίες συνδέονται μέσω wifi χωρίς να απαιτούν τη χρήση καλωδίου

Υποστήριξη

Δυνατότητα απομακρυσμένης υποστήριξης του τηλεφωνικού σας κέντρο από εξειδικευμένους τεχνικούς

Χαρακτηριστικά VoIP Τηλεφωνικών Κέντρων:

Ζητήστε προσφορά

Τεχνική υποστήριξη

Βρείτε την απάντηση που ψάχνετε σχετικά με τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP

 

Τι είναι τηλεφωνικό κέντρο;

Γνωστό ως PBX (Private Branch Exchange), ένα τηλεφωνικό κέντρο δρα ως ο κεντρικός κατανεμητής τηλεφωνικών κλήσεων σε μια εταιρεία. Το PBX διαχειρίζεται εσωτερικές κλήσεις μεταξύ σταθμών εργασίας και είναι η πύλη τους για τον έξω κόσμο.

Ένα κλασικό τηλεφωνικό κέντρο αποτελείται από δύο βασικά τμήματα: Γραμμές και τερματικά. Οι γραμμές είναι οι κλασικές γραμμές τηλεφώνου που μας παραχωρούνται από τον εκάστοτε πάροχο. Τερματικά είναι οι απλές τηλεφωνικές συσκευές ή φαξ ή POS.

Iστορική αναδρομή στα τηλεφωνικά κέντρα

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, η αποστολή ενός τηλεφωνικού κέντρου ήταν να παρέχει κοινόχρηστη πρόσβαση σε περιορισμένες πηγές. Κοινώς, αντί σε μια εταιρεία να είχαμε μία ξεχωριστή γραμμή για κάθε τερματικό, μπορούσαμε να μοιράσουμε ένα μικρό εύρος γραμμών σε ένα μεγάλο εύρος τερματικών.

Όταν υπήρχε μια εισερχόμενη κλήση, ο διαχειριστής του κέντρου απαντούσε και με τη σειρά του τη μετέφερε στο κατάλληλο άτομο / τμήμα. Και όταν κάποιος μέσα από την εταιρεία ήθελε να πραγματοποιήσει εξωτερική κλήση, ο διαχειριστής ήλεγχε αν υπάρχει ελεύθερη γραμμή και με τη σειρά του πραγματοποιούσε την κλήση. Τότε αυτά τα συστήματα ονομάζονταν switchboards.

Με την πάροδο του χρόνου οι διαχειριστές αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούσαν να φέρουν εις πέρας αυτές τις διαδικασίες. Νέες δυνατότητες προστέθηκαν όπως, αυτόματη κατανομή κλήσεων, μεταφορά τους από το ένα τερματικό στο άλλο, φραγές κλήσεων βασισμένες σε κανόνες ορισμένους από προγραμματιστές κ.λπ.

Σήμερα τα τηλεφωνικά κέντρα είναι πολλά περισσότερα από έναν απλό κατανεμητή. Αυτόματη απάντηση, φωνητικά μηνύματα, τηλεφωνητές, ουρές κλήσεων και τηλεδιασκέψεις έχουν προστεθεί σαν κύρια χαρακτηριστικά σε κάθε τηλεφωνικό κέντρο.

Άλλη μια έντονη τάση της τεχνολογίας είναι ότι πλέον η σύνδεση με τον έξω κόσμο πραγματοποιείται και μέσω του Internet (sip trunks, Skype κτλ) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κέντρα να έχουν αλλάξει μορφή. Τα αναλογικά κέντρα ή τα νεότερα ψηφιακά παραχωρούν τη θέση τους στα τηλεφωνικά κέντρα VoIP (IP PBX).

Όταν ανακαλύφθηκαν τα τηλεφωνικά κέντρα, οι κλασσικές τηλεφωνικές γραμμές (PSTN) ήταν η μόνη πύλη διαθέσιμη για επικοινωνίες. Σήμερα οι επικοινωνίες έχουν επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας email, sms, instant messaging (skype, msn), βίντεο-κλήσεις και κινητά. Το IP PBX είναι ένα μέσο που φτιάχτηκε για να μπορεί να επεξεργαστεί όλες αυτές τις μορφές επικοινωνίας και να τις ενοποιεί με σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας και ευελιξίας σε κάθε μορφής εταιρεία.

Τι θα πρέπει να ξέρω πριν αγοράσω VoIP τηλεφωνικό κέντρο;

Εάν ψάχνετε σήμερα για ένα τηλεφωνικό κέντρο, τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που το κέντρο της επιλογής σας θα πρέπει να έχει.

VOIP READY

Η τεχνολογία στρέφεται από τις απλές αναλογικές γραμμές στις VOIP. Σιγουρευτείτε ότι το τηλεφωνικό κέντρο που θα αποκτήσετε υποστηρίζει το de facto standard SIP πρωτόκολλο επικοινωνίας.

VOICE MESSAGING

Κάποτε ο τηλεφωνητής ήταν ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό των τηλεφωνικών κέντρων. Σήμερα είναι standard χαρακτηριστικό. Εύλογο θα ήταν όμως πρώτα να ψάξετε για τηλεφωνικά κέντρα που μπορούν να προωθήσουν το μήνυμα του τηλεφωνητή σε email και έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν τηλεφωνητή ανά εσωτερικό χωρίς περιορισμούς.

MOBILITY

Μεγάλος αριθμός εταιρειών έχουν προσωπικό που εργάζεται εκτός της εταιρείας (Road warriors). Βεβαιωθείτε ότι το τηλεφωνικό κέντρο σας υποστηρίζει mobility χαρακτηριστικά όπως Find me / Follow me, απομακρυσμένο έλεγχο και πρόσβαση.

CONFERENCING

Ένας από τους πιο καλούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων είναι το να μειωθούν ταξιδιωτικά έξοδα χρησιμοποιώντας τηλεδιασκέψεις. Βεβαιωθείτε ότι το τηλεφωνικό κέντρο σας, υποστηρίζει πραγματική πολυδιάστατη τηλεδιάσκεψη.

REPORTING

Αν δεν μπορείτε να μετρήσετε / αξιολογήσετε, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Βεβαιωθείτε ότι το τηλεφωνικό σας κέντρο μπορεί να καταγράψει κλήσεις, να παρέχει αναφορές και στατιστικά κλήσεων και να έχει λειτουργία “Ζωντανήσ ακρόασης κλήσεων και δυνατότητα παρέμβασης” (spy and whisper) στα κύρια χαρακτηριστικά του.

Τι είναι το Asterisk και τι προσφέρει;

Το Asterisk είναι η καρδιά ενός PBΧ και διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για ένα ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό σύστημα. Χαρακτηριστικά τα οποία, σε άλλα τηλεφωνικά συστήματα κοστίζουν επιπλέον χρήματα.

Το Asterisk είναι protocol agnostic

Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει επικοινωνία με οποιονδήποτε τύπο γραμμής, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Αντίστοιχα, συνδέονται σε αυτό σχεδόν όλες οι τηλεφωνικές συσκευές της αγοράς, εκτός από ορισμένες που είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένου τύπου τηλεφωνικά κέντρα. Στο Asterisk επίσης, μπορούν να συνδεθούν virtual phones (softphones) μετατρέποντας έτσι τον υπολογιστή του χρήστη σε τηλεφωνική συσκευή.

Το Asterisk είναι future proof

Σε αντίθεση με τα κλασικά τηλεφωνικά κέντρα της αγοράς (IP και μη) που ο μόνος τρόπος να αναβαθμιστούν είναι είτε η αλλαγή κάποιων κυκλωμάτων είπε η αντικατάστασή τους, το Asterisk αναπτύσσεται. Τηλεφωνικά κέντρα βασισμένα σε Asterisk με την πάροδο του χρόνου αναβαθμίζονται καθώς νέα χαρακτηριστικά ενσωματώνονται από έκδοση σε έκδοση (software updates).

Το Asterisk είναι ένα λογισμικό που κατά βάση εγκαθίσταται σε Unix λειτουργικά συστήματα μετατρέποντας έναν απλό ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ένα προηγμένης τεχνολογίας τηλεφωνικό κέντρο. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, call centers, παρόχους τηλεφωνίας, τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλα.

Σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Asterisk για τηλεφωνία σε πάνω από 170 χώρες. Χρησιμοποιείται σχεδόν από όλες τις εταιρείες που αναγράφονται στη λίστα των χιλίων μεγαλύτερων εταιριών στην Αμερική στο περιοδικό Fortune (Fortune 1000), άλλες φορές ως κύριο τηλεπικοινωνιακό σύστημα και άλλες φορές ως σύστημα που καλύπτει τα κενά των άλλων τηλεφωνικών κέντρων.

Σήμερα μεγάλες εταιρίες έχουν ενσωματώσει ή/και παραμετροποιήσει τον Asterisk φτιάχνοντας τις δικές τους συσκευές οι οποίες δεν είναι υπολογιστές αλλά Appliances με πολλά πλεονεκτήματα.

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Τηλεφωνικό κέντρο

Στην πλειονότητα των εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιηθεί ή ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα αναλαμβάνει το ρόλο του τηλεφωνικού κέντρου,  ή ένα appliance ( συσκευή προσαρμοσμένη σε μέγεθος και εμφάνιση). Σημαντικό, λοιπόν, ρόλο για το τηλεφωνικό σύστημα της εταιρείας αποτελεί η επιλογή ηλεκτρονικού υπολογιστικού συστήματος ή appliance . Στα 20 χρόνια εμπειρίας μας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, θεωρούμε ότι κομβικό σημείο στην επιλογή ηλεκτρονικού υπολογιστή ή appliance αποτελούν η εγγύησή, το “όνομα” του κατασκευαστή και σαφώς η χρήση για την οποία προορίζεται το VoIP τηλεφωνικό κέντρο.

Αφού εγκατασταθεί / παραμετροποιηθεί το λογισμικό Asterisk στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή PBX appliance, σειρά έχει η διασύνδεσή του. Το Asterisk δεν έχει περιορισμούς που αφορούν διασυνδέσεις με τηλεφωνικές συσκευές ή γραμμές επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Switch / ATAs / Τηλεφωνικές συσκευές / GSM

Ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή τηλεφωνικών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP

Σε αντίθεση με άλλα τηλεφωνικά κέντρα το Asterisk δεν κάνει διακρίσεις σε τηλεφωνικές συσκευές και μπορεί να συνεργαστεί άνετα με οποιαδήποτε, αρκεί να μην είναι ειδικά κατασκευασμένη για άλλο τηλεφωνικό κέντρο.

Η συσκευή συνδέεται στο τοπικό δίκτυο της εταιρείας μέσω του υπάρχοντος δικτύου.  Πλέον οι τηλεφωνικές συσκευές VoIP μπορούν να συνδεθούν και μέσω του δικτύου wifi μίας εταιρείας (είτε είναι σταθερές είτε είναι ασύρματες) .

Οι VoIP τηλεφωνικές συσκευές (εκτός από δίκτυο) χρειάζονται και τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν. Για την αποφυγή της τροφοδοσίας μέσω παραδοσιακής πρίζας ηλεκτρικού ρεύματος, συχνά συναντάμε περιπτώσεις εγκαταστάσεων που  είναι απαραίτητη η χρήση switch με δυνατότητα POΕ. Με αυτόν τον τρόπο οι συσκευές τροφοδοτούνται με ρεύμα μέσω δικτύου.

Αναλογικά τηλέφωνα

Είναι οι κλασικές συσκευές που συναντάμε συνήθως σε σπίτια, καθώς επίσης και οι απλές συσκευές που χρησιμοποιούμε σε παλιά αναλογικά κέντρα. Παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τερματικά στον Asterisk, για να αναγνωριστούν, το τηλεφωνικό κέντρο της επιλογής σας θα πρέπει να διαθέτει υποδοχές για αναλογικά τηλέφωνο. Στην περίπτωση το VoIP τηλεφωνικό κέντρο δεν έχει διαθέσιμες αναλογικές θέσεις ή η αναλογικές θέσεις που έχει δεν είναι αρκετές, τότε χρειάζεται έξτρα εξοπλισμό γνωστό ως ATAs.

ATA ή Analog telephone adapter

Είναι η συσκευή που αναλαμβάνει να κάνει το αναλογικό σας τηλέφωνο αναγνωρίσιμο από το Asterisk. Πλέον δεν προτείνεται και χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου στο χώρο της εταιρείας υπάρχουν ήδη αναλογικές συσκευές. Ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι ποτέ μια αναλογική συσκευή δε θα προσφέρει τις δυνατότητες μιας ψηφιακής.

Ψηφιακές συσκευές IP:

Είναι ψηφιακές συσκευές που εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του Αsterisk. Οι IP συσκευές συνδέονται με το Asterisk είτε μέσω του switch της εταιρείας είτε μέσω νέου switch σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες θύρες στο ήδη υπάρχον είτε ασύρματα μέσω του wifi της εταιρείας. Λόγω του ότι αναφερόμαστε σε ψηφιακές συσκευές είναι κατανοητό ότι απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία τους. Κάθε συσκευή τροφοδοτείται ξεχωριστά από ένα κλασσικό τροφοδοτικό ηλεκτρικού ρεύματος. Η χρήση τροφοδοτικών δεν είναι απαραίτητη σε περίπτωση που το switch της εταιρείας έχει τη δυνατότητα POE (Power over Ethernet).

Software Phones

Είναι software εγκατεστημένο είτε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου χρήστη ή σε κάποιο κινητό τηλέφωνο (smartphone) και σκοπός του είναι να τα μετατρέψει σε τηλεφωνικές συσκευές συνδεδεμένες με το Asterisk. Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά, με βασικό την εξοικονόμηση χρημάτων. Το κύριο μειονέκτημά τους είναι ότι σε επίπεδο εγκατάστασης σε υπολογιστή ο χρήστης πρέπει μονίμως να φοράει ακουστικά.

GSM

Υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν πακέτα κινητής τηλεφωνίας με δωρεάν χρόνο προς κινητά τηλέφωνα. Με σκοπό να αξιοποιηθεί το εκάστοτε πακέτο, το GSM αναλαμβάνει να ενώσει την κάρτα κινητής τηλεφωνίας με το κέντρο της εταιρείας.

Θυροτηλέφωνα

Είναι γνωστό ότι τα τηλεφωνικά κέντρα συνήθως σε εταιρείες αναλαμβάνουν να δέχονται κλήσεις και από θυροτηλέφωνα. Στα τηλεφωνικά κέντρα VoIP με προμήθεια ειδικού εξοπλισμού μπορείτε να διαχειρίζεστε κλήσεις από θυροτηλέφωνα και όχι μόνο. Νέα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί σε αυτά όπως βίντεο, κωδικοί εισόδου, είσοδος με κάρτα, κλήσεις από το θυροτηλέφωνο κτλ.

 

Μπορεί με κάποιο τρόπο τα VoIP τηλεφωνικά κέντρο να συνδεθούν με εφαρμογές γραφείου;

Στο χώρο των κατασκευαστών / προγραμματιστών εφαρμογών, συνεχώς προστίθεται μια νέα ανάγκη, η ανάγκη της διασύνδεσης των τηλεπικοινωνιών με τα προγράμματά τους. Έτσι σήμερα πολλά CRM ή ERP έχουν τη δυνατότητα να δρομολογούν κλήσεις μέσω του Asterisk. Για παράδειγμα έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν καταγραφές κλήσεων με πελάτες και να ανοίγουν την καρτέλα του όταν εκείνος καλεί. Η υλοποίηση αυτών των εφαρμογών απαιτεί κατά κύριο λόγο προγραμματισμό.

Τα τηλεφωνικά κέντρα VoIP απαιτούν ειδικές γραμμές απο τους παρόχους;

Αφού εγκατασταθεί / παραμετροποιηθεί το λογισμικό Asterisk στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σειρά έχει η διασύνδεσή του. Το Asterisk δεν έχει περιορισμούς που αφορούν διασυνδέσεις με τηλεφωνικές συσκευές ή γραμμές επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

VoIP accounts

Οι τηλεπικοινωνίες εξελίσσονται. Πολλές είναι πλέον οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που παρέχουν κανάλια SIP αντί για απλές αναλογικές ή ψηφιακές ISDN γραμμές. Πολλές εταιρείες παρέχουν στους πελάτες τους την απ’ ευθείας κλήση Skype μέσω του website τους. Δε χρειάζεται εξοπλισμός όσες SIP γραμμές και να υπάρχουν στο χώρο. Το PBX αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις κλήσεις από τα συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας με απλό προγραμματισμό από τον εγκαταστάτη.

PSTN lines

Παρόλο που οι απλές γραμμές PSTN τείνουν να καταργηθούν, μερικές εταιρείες έχουν ακόμη την ανάγκη να τις χρησιμοποιούν. Στην περίπτωση αυτή και ανάλογα με το πλήθος των γραμμών της εταιρείας παρέχουμε τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

ISDN BRI/PRI

Ο συνηθέστερος τρόπος επικοινωνίας εταιριών με τον έξω κόσμο είναι οι ISDN γραμμές. Για αυτές τις γραμμές παρέχεται αντίστοιχος εξοπλισμός διασύνδεσης.

Mobile Lines

Χρήση GSM εξοπλισμού (gsm πύλη) παρέχεται σε περίπτωση που η εταιρεία σας χρησιμοποιεί κινητή τηλεφωνία για τις εξωτερικές κλήσεις. Πολλοί είναι οι πάροχοι τηλεφωνίας που προσφέρουν οικονομικά πακέτα κλήσεων προς κινητά. Το Asterisk PBX αναλαμβάνει να δρομολογεί τις κλήσεις αυτές μέσω της κατάλληλης πύλης.

Ακούγονται πολλά σχετικά με την ποιότητα επικοινωνίας στα τηλεφωνικά κέντρα VoIP. Είναι αλήθεια;

Όταν ακούμε VoIP τηλεφωνικό κέντρο η πρώτη μας σκέψη είναι, ότι επειδή μιλάμε για κλήσεις μέσω Internet η επικοινωνία που θα έχουμε θα είναι κακής ποιότητας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον σχεδόν όλες οι κλήσεις που πραγματοποιείτε μέσω της εκάστοτε εταιρείας τηλεφωνίας, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο, γίνονται μέσω Internet.

Παρόλο που αυτές οι γραμμές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, έχουν και ένα μοναδικό μειονέκτημα, την κακή ποιότητα επικοινωνίας, αλλά μόνο σε περίπτωση κακής ποιότητας σύνδεσης.

Κοινώς, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αποκτώντας ένα VoIP τηλεφωνικό κέντρο η ποιότητα ήχου θα είναι άριστη. Η μόνη περίπτωση κακής ποιότητας ήχου κλήσης θα είναι εάν το δίκτυο τηλεφωνίας που έχετε επιλέξει δεν επαρκεί.