Αργός υπολογιστής / Αργό Laptop; Όχι πια!!!

//Αργός υπολογιστής / Αργό Laptop; Όχι πια!!!

Αργός υπολογιστής / Αργό Laptop; Όχι πια!!!

Κυκλοφορούν κάποια νέα προγράμματα, μερικά απ’ τα οποία μπορείς να τα αποκτήσεις εντελώς δωρεάν και άλλα με ένα μικρό αντίτιμο. Τα δωρεάν τα κατεβάζεις, κάνεις εγκατάσταση και μέσα σε λίγα λεπτά ο υπολογιστής σου μεταμορφώνεται σε έναν γρήγορο και σταθερό υπολογιστή νέας γενιάς, ενώ στην περίπτωση που πλήρωσες, θα αποκτήσεις έναν πιο γρήγορο και πιο σταθερό υπολογιστή κατευθείαν από το μέλλον!

 

Κυκλοφόρησε ένα μικρό στικάκι κόστους 10€. Το αγοράζεις, το εγκαθιστάς σε μια θύρα USB και ο υπολογιστής σου έτσι απλά απογειώνεται
Κάνοντας εγκατάσταση ένα antivirus και ένα firewall, το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό. Θα καθαρίσει και έτσι θα γίνει πιο γρήγορος.

Τίποτα από τα παραπάνω δε θα κάνει τον υπολογιστή σου γρηγορότερο. Αν έφτασες στο σημείο να πιστεύεις ότι ο υπολογιστής σου είναι αργός και άρχισες να “το ψάχνεις” με τους παραπάνω τρόπους τότε σίγουρα δεν άρχισες σωστά.

ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγορά νέου υπολογιστή ή συντήρηση / αναβάθμιση  του υπάρχοντος?

Πριν ξεκινήσεις λοιπόν θα πρέπει να καταλήξεις στο αν θα αγοράσεις νέο υπολογιστή ή θα κάνεις μια συντήρηση / αναβάθμιση σε αυτόν που ήδη έχεις. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σκεφτείς λογικά. Εάν πριν 15 χρόνια αγόρασες μια πολύ ακριβή τηλεόραση και σήμερα θέλεις να βλέπεις τρισδιάστατες ταινίες υψηλής ανάλυσης, τότε ό,τι και να κάνεις χρειάζεσαι νέα τηλεόραση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του υπολογιστή σου. Πόσο παλιό υπολογιστή έχεις; Τι θέλεις να κάνεις με αυτόν;

Παράδειγμα 1: Αν αγόρασες έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows XP πριν 12 χρόνια, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά να τον αντικαταστήσεις με νέο. Αν όχι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσεις τα χρήματά σου σε επισκευές, προγράμματα και υλικά αναβάθμισης, άσκοπα. Θα μπορούσες να επισκεφθείς κάποιο εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο και να ζητήσεις τη γνώμη των ειδικών.  Μην έχεις πολλές απαιτήσεις σχετικά με την ταχύτητα ή  τη συμβατότητα με τα νέας γενιάς προγράμματα και κάνε υπομονή.

Παράδειγμα 2: Αν έχεις στην κατοχή σου ένα σχετικά νέο υπολογιστή και απλά παρατηρείς ότι δεν είναι τόσο γρήγορος όσο όταν τον αγόρασες, θα μπορούσες να επισκεφθείς κάποιο εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο και να ζητήσεις μια συντήρηση ή ακόμα και αναβάθμιση.

Γενικά:

  • Να αποφεύγεις την εγκατάσταση προγραμμάτων που υπόσχονται ότι θα μεταμορφώσουν τον υπολογιστή σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα προβλήματα ξεκινούν από αυτό.
  • Δεν υπάρχουν φθηνές συσκευές που χωρίς κόπο και χρόνο πραγματοποιούν το αποτέλεσμα που υπόσχονται.
  • Σταμάτα να εγκαθιστάς antivirus και firewall…
  • Συχνά ακούω να μου λένε: «προσπάθησα να διαγράψω αρχεία από το σκληρό δίσκο και να απεγκαταστήσω προγράμματα με σκοπό να ελαφρύνει o υπολογιστής και έτσι να πηγαίνει πιο γρήγορα, αλλά τίποτα«. Το να αδειάζεις ή να διαγράφεις εφαρμογές που δε χρησιμοποιείς ή να σβήνεις ταινίες που έχεις δει, είναι σωστή κίνηση, λέγεται εξοικονόμηση χώρου, τακτοποίηση…  Ειδικά στην περίπτωση των Windows όμως, δε σημαίνει ότι «ελάφρυνες» το μηχάνημά σου.

Τέλος να θυμάσαι,

γνώμη είναι το ενδιάμεσο της γνώσης και της άγνοιας.

Απέφυγε να ρωτάς τη γνώμη φίλων και γνωστών και εμπιστέψου κάποιο εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο που σίγουρα γνωρίζει…

Από |2018-02-11T20:22:49+02:00Νοέμβριος 3rd, 2016|Desktops|0 Σχόλια
Ο Κώστας Ζερβάκης είναι 35 χρονών και ασχολείται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα 7 του χρόνια. Το hobby του ήταν, και εν πολλοίς είναι ακόμα, να ανοίγει, διαλύει και ανασυνθέτει ηλεκτρονικές συσκευές. Σπούδασε Computer Science στο Portsmouth της Αγγλίας θέλοντας να επεκτείνει τις γνώσεις του και στον κλάδο του προγραμματισμού, των δικτύων, του hardware και του software, κάτι που κατά κοινή ομολογία κατάφερε και πλέον εξασκεί ως επάγγελμα. Εργάζεται από το 2000 στο χώρο της πληροφορικής. Σήμερα, έχει τη δική του επιχείρηση στην Παλλήνη η οποία ονομάζεται serviceTag. Αναλαμβάνει επισκευές αναβαθμίσεις laptop και desktop, εγκαταστάσεις τηλεφωνικών κέντρων VoIP, ανάπτυξη εφαρμογών, σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων, SEO, μηχανογράφηση επιχειρήσεων.

Service Υπολογιστών Παλλήνη

Επισκεφτείτε το επισκευαστικό μας τμήμα και ελέγξτε, επιδιορθώστε ή αναβαθμίστε τον υπολογιστή σας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.